iRidium-mobile.jpg

Over ons

Sinds september/oktober 2010 zijn wij gestart met iRidiumMobile.nl als importeur/distributeur voor België en Nederland van de software van iRidium mobile.
Enkele weken later stonden wij reeds met een eigen stand op onze eerste beurs: de Domoticabeurs in het Evoluon in Eindhoven. Dit om te kijken of de software van iRidium mobile iets zou kunnen betekenen voor de installateurs en system-integrators uit België en Nederland.
De belangstelling op die beurs bevestigde ons vermoeden: we hadden een uniek product in handen met een mooie toekomst!
Our-Mission.jpg

Onze missie

Ons doel is om iRidium mobile in België en Nederland zodanig te positioneren, dat elke installateur/system-integrator met onze software kan werken met de protocollen/systemen die hij gebruikt. Daar is de afgelopen 3 jaar hard aan gewerkt; we hebben als iRidiumMobile.nl gezorgd voor de integratie van o.a. DuoTecno, Domintell, ISYGLT, xComfort, Luxom, Trivum en KlikAanKlikUit in onze software. En… dit is nog maar het begin! We streven ernaar om zoveel mogelijk protocollen op te nemen (liefst als ‘native driver’); zodat we een uniek platform hebben voor álle populaire protocollen die gebruikt worden in België en Nederland!

Today-We.jpg

Wat hebben we bereikt?

  • De samenwerking met vele installateurs en system-integrators in België en Nederland
  • Het integreren van vele protocollen van fabrikanten uit zowel België als Nederland
  • Wereldwijd werken duizenden installateurs en system-integrators met onze software
  • iRidium mobile is partner van Crestron, HDL, Clipsal, Global Caché, Domintell, Weinzierl, Legrand
  • iRidium mobile is officieel KNX-partner en Cedia-lid
  • iRidiumMobile.nl is KNX Technology Partner binnen het netwerk van KNX Nederland
history.png

Geschiedenis

iRidiumMobile.nl is opgericht in 2010 door Theo Derks, tevens directeur/eigenaar van De Hooghendyck Groep, een IT-bedrijf dat zich richt op het MKB.

Vanuit zijn KNX- en IT-kennis werd vanuit Rusland besloten om het importeurschap voor België en Nederland aan hem toe te wijzen.

In september 2010 legde Theo Derks contact met het verre Rusland, nadat hij na wat Googlen de site van iRidium mobile vond. De toenmalige versie, versie 1.2, was een voorloper op versie 1.5, die tot eind 2012 in gebruik zou zijn. In 2011 en 2012 is namelijk een compleet nieuw concept uitgewerkt: de ontwikkeling van versie 2.0, welke in november 2012 het levenslicht zag. Daarmee werd een fundering gelegd voor een versie die draait op Windows, Android, iOS en MacOS. Daarmee creëerde iRidium mobile een positie, welke nog steeds uniek is: één softwareprogramma voor de visualisatie van álle bekende merken en protocollen Domotica; inclusief Audio/Video!

Zoals gezegd, werd in november 2012 iRidium mobile versie 2.0 wereldwijd gelanceerd. Bij de lancering waren de belangrijkste protocollen ingebouwd, daarna werden in een snel tempo ook de overige protocollen ‘geconverteerd’ naar 2.0.

In 2013 werd de ontwikkeling van versie 2.1 gestart, waarin honderden verbeteringen in met name de GUI Editor, Transfer en protocollen werden gerealiseerd. Dit met als doel om de software naar een nog hoger niveau te tillen. Deze versie kwam beschikbaar in september 2013, met onder meer de integratie van SIP-intercom, het H.264-protocol voor IP-camera’s, nieuwe protocollen (waaronder Beckhoff ADS en MyHome) en zoals gezegd dus honderden aanpassingen in de GUI Editor en Transfer.

Inmiddels (najaar 2013) is de ontwikkeling van iRidium Cloud gestart, tezamen met iRidium server. Met iRidium Cloud gaan we naar een oplossing waarbij voor elk gewenst protocol een licentie verkregen kan worden: één licentie per apparaat (device-license), één licentie per project (site-license), of een licentie met alle protocollen voor alle apparaten in een project (de z.g. Full Site License).

Ook kunt u straks met iRidium Cloud de projecten in de Cloud zetten, en kan uw klant op elk gewenst moment een update van het project op zijn apparaat installeren.

iRidium Server is een software-matige server die u kunt installeren op elke gewenste hardware. Met iRidium server kunnen klokken ingesteld worden, kan worden gelogd naar databases, kunnen grafieken worden getoond en dergelijke zaken meer.

Daarmee is de cirkel ‘rond’ voor iRidium mobile: met de toevoeging van iRidium server kan aan alle eisen en wensen van een moderne visualisatie-oplossing voldaan worden!        
Our_philosophy.png

Onze filosofie

Het team van iRidium mobile (gesitueerd in Rusland) streeft naar het ontwikkelen van één universeel visualisatie-programma voor het bedienen van alle wereldwijd gebruikte protocollen. En daar zijn we hard mee bezig. Samen met alle wereldwijde distributeurs wordt voortdurend gezocht naar nieuwe samenwerking met fabrikanten om nog meer protocollen toe te voegen aan de toch al grote lijst.

De 3 pijlers van ons bedrijf

Besturing vanaf elk type bedieningstoestel!

Onze klanten moeten in staat zijn om vanaf elk bedieningstoestel zijn of haar apparatuur te bedienen. Thuis, maar ook op kantoor. Of in de fabriek. Of in het ziekenhuis. Overal.

Alle apparatuur bestuurbaar!

Onze klanten moeten in staat zijn om binnen één project alle systemen te kunnen bedienen.

Onze grafische interface: Alles is mogelijk!

Het presenteren van informatie is enorm belangrijk. Heel ons leven bestaat uit het verkrijgen van informatie. Daarom moet een installateur of system-integrator in staat zijn om zijn klanten met een grafische interface te helpen die bij de klant past!

Stability_and_performance.pngEen up-to-date oplossing

Honderden installateurs en system-integrators vanuit de hele wereld werken mee aan de ontwikkeling. Immers, iemand uit de U.S.A. heeft weer andere wensen dan iemand uit Europa. Omdat we wereldwijd werken, kan het team van iRidium mobile al deze ideeën en wensen meenemen in de ontwikkeling van de software. Op die manier kunt u zelf mee sturing geven aan de ontwikkeling van iRidium mobile! Hebt u ideeën of wensen: laat het ons weten! 

Efficient-Technical-Support.jpg

Uitstekende technische support.

De ontwikkelaars van iRidium mobile weten waar ze over praten. Ze kennen de source-code van binnen en van buiten. Heeft u desondanks toch problemen? Laat het ons weten. Samen maken we er een nog mooier product van!

Het team van iRidium mobile.

Het team van iRidium mobile.

Een high-end product zoals de software van iRidium mobile ontwikkelen doe je niet alleen. Daarvoor heb je een team nodig, ondersteund met kennis en ervaring van installateurs en system-integrators vanuit de domotica-branche en de industriële automatiseringsbranche.

Op dit moment bestaat het team uit ruim 20 medewerkers: programmeurs, engineers, testers, marketing- en technische support medewerkers.

Sergey Korolev

Sergey Korolev

Oprichter en CEO.

In 1998 studeerde Sergey af aan de Ural State Polytechnic University, en begon een IT-bedrijf. Tussen 1998 en 2008 zette hij vervolgens diverse andere bedrijven op in de retail-, constructie- en vastgoedsector.
In 2006 richtte hij een installatiebedrijf op, gespecialiseerd in domotica-oplossingen. Binnen dat bedrijf ontstond in 2008 het idee om deze oplossingen te gaan besturen via een iPhone. Daarmee werd de basis gelegd van iRidium mobile.

Anton Kamaev

Anton Kamaev

Projectleider

Anton kwam in januari 2012 het team van iRidium mobile versterken.
Met zijn kennis en ervaring op het gebied van verkoop en marketing is hij verantwoordelijk voor het uitbreiden van het netwerk van distributeurs, fabrikanten en de promotie van het merk iRidium mobile.
Anton is afgestudeerd aan de Ural State Polytechnic University. Als student was hij betrokken bij wetenschappelijke projecten, en studeerde tevens in de U.S.A. in het kader van een uitwisselingsproject tussen studenten.

Marat Gilyazetdinov

Marat Gilyazetdinov

Manager programmeurs

Marat werkt sinds de oprichting van iRidium mobile bij dit bedrijf.
Hij is de grondlegger van de architectuur van het complete iRidium mobile pakket. Het was Marat die het idee om domotica-systemen vanaf mobiele apparaten ook daadwerkelijk verwezenlijkte.
Marat heeft ruim 20 jaar ervaring in de IT, voornamelijk als programmeur van computer games, applicaties en geluidsbibliotheken. 

Романов.png

Aleksander Romanov

Technical Director

Aleksander joined the team in January 2016. He has management experience in a variety of shperes: finances, marketing, management of human resources; changes management. Project management 2003 – 2009..

He has higher technical education - a degree of Ural State Polytechnic University in the "Information systems" specialty. He also has a Management Degree (preMBA), the Open University, the UK (distance learning in the Russian language)..

Aleksander is responsible for setting goals to the team and coordinating the programmers.

Internationaal team van deskundigen.

Theo Derks

Theo Derks

Eigenaar iRidiumMobile.nl,

Oprichter en eigenaar van iRidiumMobile.nl,
distributeur voor Duitsland, België
en Nederland. Werkt al ruim 16 jaar
met KNX, en is ook KNX Partner.

Nikolay Rusanov

Nikolay Rusanov

Directeur van het Smart Home Training Center.
Expert op het gebied van Clipsal
en HDL-Bus Pro.

Arthur Chivkulis

Arthur Chivkulis

Projectleider SIA “AV Experts”/Unisons.
Domintell en Audio/Video expert.

Dmitry Ryzhkov

Dmitry Ryzhkov

Hoofd ontwikkeling van iSmart-Engineering
Co Ltd. Expert op het gebied van AMX,
Audio/Video en Modbus-installaties.

Roger Wicks

Roger Wicks

Eigenaar rocFusion bvba in België.
Expert op het gebied van KNX
en Audio/Video.

Dmitry Korolev

Dmitry Korolev

CEO
 Luxury Systems,
en expert op het gebied
van Modbus-installaties.